طرز تهیه نان فطیر؛ تجربه شیرین درست‌کردن نان در خانه

پیش از این طرز تهیه نان لواش، بربری، شیرمال و .. را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان فطیر رفته‌ایم.

درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می‌شود گفت نان را درست می‌کنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه‌اش کنید. پیش از این طرز تهیه نان لواش، بربری، شیرمال و .. را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان فطیر رفته‌ایم.

مواد لازم:

  • آب ولرم: نصف پیمانه
  • آرد الک شده: ۴ پیمانه
  • آب گرم: ۲ پیمانه
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر خمیر ترش: ۲ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: یک قاشق سوپخوری
  • کنجد: مقدرای (برای تزئین)
  • گردو خرد شده: یک پیمانه
  • دارچین: ۲ قاشق سوپخوری
  • شکر برای داخل نان: نصف پیمانه

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. پودر خمیر ترش را با یک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم (گرمای مناسب آب ولرم باید ۴۰ درجه سانتی گراد باشد) مخلوط کنید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا پف کند.

۲. سپس یک پیمانه آرد را با بقیه شکر، نمک و آب ولرم مخلوط کنید و بعد از ۱۰ دقیقه به مایه خمیر ترش اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر به مواد استراحت دهید.

۳. بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. بقیه آرد را هم کم کم به مایه نان اضافه کنید و هم بزنید تا مایه نان به خمیر تبدیل شود. تا جایی که با دست بتوان خمیر را ورز داد و خمیر به دست نچسبد.

۴. روی خمیر آماده شده را بپوشانید و خمیر را به مدت ۲ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا زمانی که حجم آن ۲ برابر شود.

۵. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.

۶. گردو ، شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید تا برای وسط فطیر استفاده کنید.

۷. روی سطح صافی مقداری آرد بپوشانید و از خمیر گلوله های به اندازه ۱۰۰ گرم جدا کنید و با وردنه آن را باز کنید .

۸. بعد مقداری از مخلوط گردو و شکر را در وسط نان قرار دهید و اطراف خمیر را به وسط آن جمع کنید و ببندید . بعد نان را با دست پهن کنید.

۹. نان را به مدت ۱۰ دقیقه در سینی چرب شده قرار دهید تا استراحت کند . بعد روی خمیر فطیر کمی روغن بمالید و کنجد بپاشید.

۱۰. سپس سینی را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در وسط فر قرار دهید تا نان‌ها پخته شوند.

۱۱. اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع علاوه بر پیمانه‌های داده شده، اضافه کنید تا چسبندگی خمیر از بین برود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
    3 0
    این در اصل کماچ هست که شما یاد دادین...فطیر یا بهتره بگین پتیر ...بدون خمیرمایه هست ..و به شکل شیرمال یا روغنی درست میشه..و کمی هم برگ آویشن شیرازی یا بادیون...
  • ضحی IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    2 0
    خیلی خوب بود
  • شریفی US ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    3 0
    سلام لطفا مواد لازم نان فطیر را به گرم بیان کنید
  • سید امجد IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    4 0
    سلام. نگفتین آب گرم کجا باید استفاده کنیم!!!!!
  • محمد IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    0 1
    بد